Team

Bart Wintjes

Vereniging: NVA Over Bart

Alies Troost

Vereniging: NVA Over Alies

Jeanette Waterval

Vereniging: Zhong Over Jeanette

Erik Boom

Register: RCN Over Erik
Over Bart

Ik ben 30 jaar geleden begonnen als fysiotherapeut/sportfysiotherapeut met al zijn facetten .Een paar jaar later al snel overgestapt naar TCM acupunctuur en Chinese kruidenleer. Dit gebaseerd op persoonlijke positieve ervaringen hiermee. Na ook de interesse in de orthomoleculaire voedingsleer weer snel doorgestroomd naar de verschillende Japanse stijlen in de acupunctuur en een combinatie hiervan gemaakt. In 2011 gestart met de cursus "The Learning Hand", nu genaamd Engaging Vitality, onder begeleiding van Chip Chase. Hij heeft dit concept samen met Dan Bensky ontwikkeld. Chip Chase heeft mij in Barcelona 2014 voor de follow up class ( na hem achtervolgt te hebben in heel Europa sinds 2011 ) uitgenodigd om het Engaging Vitality concept door te geven in Europa.

Wat mij motiveert behalve de fantastische resultaten is om in Nederland, met alle goede/ervaren acupuncturisten en de skills die iedereen al heeft dit concept over te brengen. De eerste 3 modules samen met Felix de Haas gegeven  zijn al achter de rug in voorjaar 2016. Er zullen er wat ons betreft met veel passie en vooral plezier nog vele modules EV volgen.

Over Barry

Na een aantal banen in de consultancy bleek dit niet mijn 'ding' te zijn toen ik last kreeg van burn-out verschijnselen. Uiteindelijk heb ik er jaren over gedaan om hieruit te komen, en in die tijd kwam ik met de Chinese Acupunctuur in aanraking. Al snel daarna ben ik begonnen aan een 4-jarige opleiding tot acupuncturist. Nu, jaren later en ervaringen rijker, ben ik nog steeds dankbaar dat ik deze kans heb benut omdat dit werk mij energie geeft en ik het geweldig vind dat ik iedere keer weer mensen van uiteenlopende klachten af kan helpen. Sinds 2008 ben ik gespecialiseerd in de Japanse Acupunctuur en gevestigd in Haarlem. In de Japanse Acupunctuur wordt gebruik gemaakt van dunne, zilveren naalden die niet in de huid geplaatst worden, zodat de behandeling altijd pijnloos is!

Ik bied een professionele en op maat gerichte behandeling, waarbij kwaliteit erg belangrijk is en steeds wordt getoetst. Om mezelf te blijven uitdagen volg ik jaarlijks trainingen en stages van en bij de beste Japanse Toyohari leraren. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van de Toyohari en leer ik iedere keer weer bij. De workshops die ik volg hebben vaak een bepaald thema, zo ben ik afgelopen zomer naar de workshop in Lissabon gegaan om me te kunnen verdiepen in (pre- en post-) menstruele klachten. Dit voorjaar (maart 2016) ga ik in Tokyo een 6-daagse workshop volgen waar de beste Japanse acupuncturisten les zullen geven!

Over Leon

Ik ben in 1995 afgestudeerd aan het College voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, in de richtingen acupunctuur en klassieke homeopathie. Sinds 1996 heb ik een praktijk voor acupunctuur, dus ik heb net mijn 20-jarige jubileum gevierd. Ik werk nog steeds met veel plezier in de praktijk. Ik ben onlangs naar het Noorden verhuisd en vind het daarom ook leuk om hier te gaan werken.

Ik heb een allround praktijk maar heb me met name gespecialiseerd in klachten rondom de vruchtbaarheid bij vrouw en man, en behandel ook veel klachten in de zwangerschap.

Wat mij fascineert aan de acupunctuur is hoe een kleine prikkel grote resultaten kan bereiken. We hebben soms maar een klein zetje nodig, als het maar precies de goede kant op is.

Naast het werken met patiënten in de praktijk vind ik het ook inspirerend om mijn enthousiasme over mijn vak door te geven en daarom ben ik ook docent in de verschillende Japanse acupunctuurstijlen die ik beoefen.

Over Alies

in aanmaak

Over Erik

Erik Boom (1976), geboren en getogen in Vriezenveen is in 2005 zijn eigen fysiotherapiepraktijk gestart in het lifestyle centrum Avanty te Steenwijk. Het jaar daarop startte hij zijn opleiding tot Craniosacraal therapeut en in 2008, de Viscerale therapie.

Beide opleidingen heeft hij met succes, met diploma’s afgerond en hij werkt dagelijks met deze twee prachtige manieren van behandelen, die hij dan ook graag combineert in zijn behandelingen bij baby’s, jongeren en volwassenen.

Een gedegen kennis en zuiver intuïtief handelen zijn hierbij twee onmiskenbare eigenschappen die, naar zijn mening, een verfijnde combinatie is.

Door zijn verdere intuïtieve ontwikkeling in het mediumschap, o.a. op het gebied van ‘Spiritual Healing’, is hij nog beter in staat gebleken om onderliggende problematiek of klachten, op zowel fysiek, emotioneel als spiritueel vlak, te herkennen en te behandelen, met als grootste doel ieder mens vanuit zijn of haar hart/passie te laten leven!

Erik is gecertificeerd Craniosacraal therapeut (CST-D) en Visceraal therapeut (VT-D) is met zijn praktijk sinds oktober 2016 verbonden aan praktijk Oshide.

De technieken die hij gebruikt zijn zacht, niet-invasief en ‘to the point’. Zijn behandelingen gaan verder dan puur symptoombestrijding. Door goed met zijn handen te ‘luisteren’ naar wat het lichaam vertelt, komt hij erachter wat er werkelijk speelt. Anders gezegd ‘wat houdt de klacht nu eigenlijk in stand?’

Ook niet verwerkte emoties zijn vaak belangrijk, omdat ze spanningen geven in het lijf en voor lichamelijke klachten kunnen zorgen. “Het is van belang dat je de hele mens blijft zien en niet alleen de klacht waarmee iemand komt”, aldus Erik.

Ouders komen ook regelmatig met hun kinderen bij hem, ook met hun allerjongsten. “Als ik het kind met een probleem kan helpen, dan is vaak het hele gezin daarbij geholpen en dat maakt mijn werk bijzonder”.

Over Jeanette

in aanmaak

Over Ingrid

‘Gewoon jezelf zijn, dan komt alles goed!’ Toch weten we dat ‘jezelf zijn’ niet zo’n eenvoudige kwestie is. Sterker nog, er zijn momenten dat je jezelf helemaal kwijt lijkt te zijn. Dat je niet meer weet wat voor jou belangrijk is en dat het lijkt alsof de buitenwereld met werk, kinderen en relaties de leiding heeft over jouw doen en laten. Dat kan zich uitten in Fysieke klachten maar ook in andere zaken zoals bv.:

Sinds 2013 ben ik als Psychosynthese coach werkzaam in de praktijk bij Oshide. De samenwerking met de professionele acupuncturisten is van grote waarde. Soms zijn bepaalde patronen in iemands leven of onverwerkte emoties namelijk een van de redenen waarom er lichamelijke klachten of andere klachten zijn ontstaan. Net zoals mijn collega’s zie ik de hele mens, en niet alleen het symptoom wat er is. Dat is een hele andere benadering dan in de reguliere zorg.

Als coach ben ik gespecialiseerd in het ‘opsporen’ van dergelijke patronen en wat daar aan ten grondslag ligt. Daarna gaan we samen kijken hoe je het anders wilt in je leven. Zodat je bv. weer vrijer wordt om keuzes te maken. Je krijgt weer zicht op wat werkelijk belangrijk voor je is. Met als gevolg vaak een leven waarin jij meer jezelf kan zijn.

Als je nieuwsgierig bent geworden of twijfelt of ik iets voor je kan betekenen kan je altijd een afspraak maken voor een Gratis kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op via het onderstaande tel. nummer of via mijn website!

Ingrid Reuvers

06-25092942

www.bureaureuvers.nl